Мезотерапии

 

Мезотерапията представлява инжекционно въвеждане на различини химични вещества в дермата, с което се подобрява общото състояние на кожата, нейната еластичност и свежест или се третира конкретен проблем. Многообразието от активни съставки позволява постигането както на обща ревитализация и подобряване качествата и вида на кожата, така също и третирането на различни по естество и локализация проблеми. Всички инжекционни терапии, които целят ревитализация на кожата намалява образуването на свободни радикали, които увреждат структурата на клетката, и стимулира нормалното обновяване на епидермиса и дермата.

 

Как се прави процедурата?

Процедурата представлява серия от микроинжекции, които апликират различни „коктейли” в слоевете на кожата.  Инжектиранията се правят с микро иглички и достигат до определена дълбочина в кожата, което зависи от третирания проблем. Инжектират се различни „коктейли” от хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини, антиоксиданти, липолитични съставки и ензими, регулиращи метаболизма на клетките. Коктейлите се подбират, в зависимост от индивидуалните нужди на пациента, съобразено с вида на кожата и нейните особености. Третираната зона се обезболява предварително, чрез апликация на локален анестетичен крем.

 

Резултати:

Резултатите от процедурата стават видими в първите няколко седмици след нея. Те зависят от вида на приложената терапия в зоната на третиране (лице и/или тяло) и се изразяват в:

·         Хидратация, стягане, подобряване на еластичността на кожата;

·         Изсветляване на петна, изглаждане на тена на кожата;

·         Подобряване на еластичността и общото състояние на кожата;

·         Намаляване на тъмните кръгове под очите, със стягане на кожата и подобряване на нейната еластичност;

·         Намаляване на фини бръчки;

·         Намаляване на локални мастни натрупвания, чрез инжектиране на липолитични субстанции („двойна брадичка“, „паласки“ и др.)

·         Лечение на белези и стрии;

·         Лечение на косопад и алопеция;

 

Подходящи за третиране зони

·         Лице

·         Шия;

·         Деколте;

·         Скалп (при косопад);

·         Долен клепач и околоочен контур;

·         Стрии,

·         Белези

·         Целулит.

 

Мезотерапията с хиалуронова киселина и пептиди е идеалният  начин за стягане и изглаждане на кожата на лицето, подобряване на нейната еластичност, хидратация и общо освежаване. Процедурата е целогодишно приложима, без възрастови ограничения. Препоръчват се приложението на серия от 4 до 6 терапии, през 10-14 дни. Терапевтичната схема варира, в зависимост от индивидуалните нужди на пациента и състоянието на кожата, както и от третирания проблем. Възможни са зачервявания, синини и хематоми на местата на убождане, които отшумяват в рамките на няколко дни след процедурата.

Лечение на косопад и различните видове алопеции. Използват се съставки, подобряващи кръвоснабдяването на косъма, доставка на витамини и олигоелементи за метоболизма на клетките. Сеансите се провеждат един път седмично, обикновенно 4 -6 последователни, с профилактика през 2-3 месеца. В зависимост от алопецията курсовете могат да се индивидуализират. Терапията отнема 20 мин. Методиката може да се съчетае с други локални средства, а ускоряване на растежа на косата става забележимо още след втория сеанс. Косъмът се уплътнява, косата се сгъстява и насища своя цвят.

Терапии с отслабващ и антицелулитен ефект

Броят на сеансите за тяло е около четири, които се извършват през 20 дни. По-малкият брой сеанси в областта на лицето в сравнение с тялото се обяснява с факта, че на 1 грам мазнина се инжектира по-голямо количество продукт в областта на лицето, където и натрупванията са с по-малък обем в сравнение с тялото. Мезотерапията може да се използва за третиране на локални мастни натрупвания в областта на ръце, корем, крака и бедра с цел оформяне на контура и респективно стягане на целевите зони, чрез въвеждане на липолитични съставки в мастните депа, които ги разрушават.

Възможно е да се получи зачервяване, лек оток, хематоми или сърбеж след инжектирането за 24 часа. След това може да има мускулна болка до 2 дни след процедурата.

Резултатите се наблюдават след 15-20 дни. Може да се оптимизира процедурата чрез дрениращ лимфен масаж, което ускорява елиминирането на мастните депа. Ефектът е дълготраен, особено при спазване на режима на физическа активност и хранене по време на терапевтичния период, но все пак намалява с времето. Необходимо е поддържащо лечение от 3-4 сесии годишно.

 

Желателно е да не се приема аспирин или ибупрофен до 1 седмица преди терапията.

 

Противопоказания:

·         Алергии, анамнеза за алергии към инжекционни субстанции, анафилаксия;

·         Автоимунни заболявания;

·         Остри инфекциозни процеси;

·         Инфекции на кожата;

·         Бременност и кърмене;

RRS Hyalift 35 

Неомрежена хиалуронова киселина 35 мг. Дермален имплант за третиране на фотоейджинг и неговите последствия.

Подмладяване на кожата

Хидробаланс 

Дермална атрофия

Неомрежена хуиалуронова киселина за попълване на повърхностен дермис, ефект на дермална биоревитализация и хидратация.

  

 

 

RRS HA Injectable

Биоревитализация

Анти-ейджинг терапия

Повърхностни фини бръчки 

Отпускане на кожата и дехидратация

Специално показан за попълване на повърхностен дермис, подсилено анти-ейджинг и биоревитализиращо действие. Регенерира кожата, стимулация за зряла, изтощена и атонична кожа. Особено подходяща при кожа на пушачи, зряла и безжизнена кожа или при пациенти, подложени на силен ежедневен стрес.

 

 

 

RRS HA Tensor lift 

Лифтинг

Колаген-еластин бустер

Специално показан за попълване на повърхностни бръчки и биоревитализация на кожата, в допълнение към бърз стягащ ефект.

 

 

 

RRS Whitening 

Увредена от слънцето кожа – мелазма и хлоазма – изсветлява кожата – регулира тена на кожата

 Дермален имплант, специално разработен за увредена от слънцето кожа, фото-старееща кожа. Запълващият ефект на хиалуроновата киселина е подсилен с изсветляващо действие.

 

RRS Eyes

Подобрява околоочния контур – повърхностни бръчки около очите – тъмни кръгове и умора

Специално разработен за околоочната зона. 

Биоревитализиращият запълващ ефект на хиалуроновата киселина се допълва от специфичен биоревитализиращ разтвор, съдържащ витамини, антиоксиданти, микроциркулатори и изсветляващи съставки.

 

 

RRS Cellutrix 

Биомодулация срещу целулит

RRS HA Cellutrix  се използва за изглаждане на неравности по дермалната повърхност. Показан за депресии по кожата вследствие на целулит.

 

 

RRS XL Hair

Дермален имплант за третиране на алопеция и активиране въстановяването на косата.

Силна стимулация за растеж на коса

XL HAIR е продукт специално разработен за космения дермис (скалп, но също така и пубис или вежди).

Реструктуриращото и овлажняващото действие на хиалуроновата киселина осигурява на кожата хидратация и забележителен биостимулиращ ефект.

Биоревитализиращото и транспортно действие на хиалуроновата киселина е подсилено чрез специфичен биоревитализиращ разтвор за терапия на загуба на коса (разновидности на косопад).

 

 PEPTIDYAK C10 е иновативен мезотерапевтичен коктейл, разработен специално за нуждите на акнеичната кожа. С уникалния си състав и синергично действие, продуктът гарантира:
-антибактериално;
-противовъзпалително действие;
-успокояващо действие;
-намаляване на зачерваването, следствие на съдоукрепващ ефакт;
-намалява възпалението на съществуващи лезии;
-предотвратява появата на нови;

 Подходящ за всички клинични форми на акне, целогодишно, във всички стадии на състоянието!

Състав:
-цинк;
-пантенол;
-комплекс от аминокиселини;
-салицилова киселина;
-ретинол;
-ниацинамид;
-биотин;
-билков комплекс (невен, арника, слез и др.)

Dermaheal Stem C'rum SR - Мезотерапевтичен продукт за подмладяване на кожата.- 
• Екстрактът от стволови клетки подпомага образуването на нови кожни клетки, като по този начин подмладяват кожата. Намалява и предотвратява фините линии и бръчки с новогенерирани кожни клетки.
• Съдържащите се 6 растежни фактори повишават еластичността на кожата, като индуцират синтеза на колаген, еластин и други компоненти на извънклетъчния матрикс.
• Хидратирасухата кожа и подпомага поддържане на оптималния баланс нахидратаци

 

Dermaheal SB е един от най-ефективните и с траен ефект продукти за изсветляване на кожата на пазара. Мезотерапчевтично решение, което е подходящо за инжектиране в зони на кожата с проблеми с пигментацията. Създадено на основата на специални съставки като катомплекс от биомиметични пептиди и екстракт от растения с избелващ кожата ефект. Този мезотерапевтичен продукт може да се  използва в зони на кожата засегнати от петна резултат от напреднала възраст, лунички, както и други форми на нежелана кожна пигментация.

Свържете се с нас

тел.: 0898 511 619

гр. Пловдив
бул. “Капитан Коста Паница” 3

От Вторник до Събота от 10:30 - 18:30ч

Банкова сметка:

IBAN: BG93FINV91501017334452 в лева

BIC: FINVBGSF

"Първа инвестиционна банка" АД

Координати:
N 42.1463328, E 24.7776254

Упътване до нас

Пишете ни

създаден от Factor42