Мезотерапия

 

Мезотерапията представлява инжекционно въвеждане на различини химични вещества в дермата, с което се подобрява общото състояние на кожата, нейната еластичност и свежест или се третира конкретен проблем. Многообразието от активни съставки позволява постигането както на обща ревитализация и подобряване качествата и вида на кожата, така също и третирането на различни по естество и локализация проблеми. Всички инжекционни терапии, които целят ревитализация на кожата намалява образуването на свободни радикали, които увреждат структурата на клетката, и стимулира нормалното обновяване на епидермиса и дермата.

 

Как се прави процедурата?

Процедурата представлява серия от микроинжекции, които апликират различни „коктейли” в слоевете на кожата.  Инжектиранията се правят с микро иглички и достигат до определена дълбочина в кожата, което зависи от третирания проблем. Инжектират се различни „коктейли” от хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини, антиоксиданти, липолитични съставки и ензими, регулиращи метаболизма на клетките. Коктейлите се подбират, в зависимост от индивидуалните нужди на пациента, съобразено с вида на кожата и нейните особености. Третираната зона се обезболява предварително, чрез апликация на локален анестетичен крем.

 

Резултати:

Резултатите от процедурата стават видими в първите няколко седмици след нея. Те зависят от вида на приложената терапия в зоната на третиране (лице и/или тяло) и се изразяват в:

·         Хидратация, стягане, подобряване на еластичността на кожата;

·         Изсветляване на петна, изглаждане на тена на кожата;

·         Подобряване на еластичността и общото състояние на кожата;

·         Намаляване на тъмните кръгове под очите, със стягане на кожата и подобряване на нейната еластичност;

·         Намаляване на фини бръчки;

·         Намаляване на локални мастни натрупвания, чрез инжектиране на липолитични субстанции („двойна брадичка“, „паласки“ и др.)

·         Лечение на белези и стрии;

·         Лечение на косопад и алопеция;

 

Подходящи за третиране зони

·         Лице

·         Шия;

·         Деколте;

·         Скалп (при косопад);

·         Долен клепач и околоочен контур;

·         Стрии,

·         Белези

·         Целулит.

 

Мезотерапията с хиалуронова киселина и пептиди е идеалният  начин за стягане и изглаждане на кожата на лицето, подобряване на нейната еластичност, хидратация и общо освежаване. Процедурата е целогодишно приложима, без възрастови ограничения. Препоръчват се приложението на серия от 4 до 6 терапии, през 10-14 дни. Терапевтичната схема варира, в зависимост от индивидуалните нужди на пациента и състоянието на кожата, както и от третирания проблем. Възможни са зачервявания, синини и хематоми на местата на убождане, които отшумяват в рамките на няколко дни след процедурата.

Лечение на косопад и различните видове алопеции. Използват се съставки, подобряващи кръвоснабдяването на косъма, доставка на витамини и олигоелементи за метоболизма на клетките. Сеансите се провеждат един път седмично, обикновенно 4 -6 последователни, с профилактика през 2-3 месеца. В зависимост от алопецията курсовете могат да се индивидуализират. Терапията отнема 20 мин. Методиката може да се съчетае с други локални средства, а ускоряване на растежа на косата става забележимо още след втория сеанс. Косъмът се уплътнява, косата се сгъстява и насища своя цвят.

Терапии с отслабващ и антицелулитен ефект

Броят на сеансите за тяло е около четири, които се извършват през 20 дни. По-малкият брой сеанси в областта на лицето в сравнение с тялото се обяснява с факта, че на 1 грам мазнина се инжектира по-голямо количество продукт в областта на лицето, където и натрупванията са с по-малък обем в сравнение с тялото. Мезотерапията може да се използва за третиране на локални мастни натрупвания в областта на ръце, корем, крака и бедра с цел оформяне на контура и респективно стягане на целевите зони, чрез въвеждане на липолитични съставки в мастните депа, които ги разрушават.

Възможно е да се получи зачервяване, лек оток, хематоми или сърбеж след инжектирането за 24 часа. След това може да има мускулна болка до 2 дни след процедурата.

Резултатите се наблюдават след 15-20 дни. Може да се оптимизира процедурата чрез дрениращ лимфен масаж, което ускорява елиминирането на мастните депа. Ефектът е дълготраен, особено при спазване на режима на физическа активност и хранене по време на терапевтичния период, но все пак намалява с времето. Необходимо е поддържащо лечение от 3-4 сесии годишно.

 

Желателно е да не се приема аспирин или ибупрофен до 1 седмица преди терапията.

 

Противопоказания:

·         Алергии, анамнеза за алергии към инжекционни субстанции, анафилаксия;

·         Автоимунни заболявания;

·         Остри инфекциозни процеси;

·         Инфекции на кожата;

·         Бременност и кърмене;

Свържете се с нас

тел.: 0898 511 619

гр. Пловдив
бул. “Капитан Коста Паница” 3

От Вторник до Събота от 10:30 - 18:30ч

Банкова сметка:

IBAN: BG93FINV91501017334452 в лева

BIC: FINVBGSF

"Първа инвестиционна банка" АД

Координати:
N 42.1463328, E 24.7776254

Упътване до нас

Пишете ни

създаден от Factor42